Waterontharders

ContentHeader

Wat is een waterontharder ?
Een waterontharder is een apparaat dat op uw waterleiding wordt aangesloten en de kalk uit het water verwijderd. Uw apparatuur en uzelf varen er wel bij, en u ervaart dan ook direct het voordeel van een waterontharder. Na bijvoorbeeld uw eerste douche zult u meteen merken dat uw haren aanzienlijk zachter zijn.
De voordelen op een rij

Kalk in het leidingwater heeft vele nadelen. Van sommige zijn we ons bewust, van andere niet. Je raakt ze in elk geval allemaal kwijt met een centrale waterontharder.   
•Een zachtere huid en zachter haar na het douchen; 
•Minder last van droge huid en huidproblemen zoals winterhanden en eczeem; 
•Besparing op schoonmaakmiddelen van 50-75% 
•Geen zouttabletten en andere anti-kalkmiddelen meer nodig; 
•Langere levensduur wasmachine, koffiezetter, kranen, sanitair, waterkokers, cv-ketel enz.; 
•Minder verstoppingen in leidingen, douchekoppen, enzovoort; 
•Geen kalkaanslag meer op douchecabine, tegels en voegen, kranen, (auto)ramen enz.; 
•Nooit meer glascorrosie of witte aanslag; 
•Schoonmaken kost veel minder tijd en moeite en geeft een beter resultaat; 
•Energie- en milieubesparend; 
•Uw wasgoed is zachter, kleding behoudt langer haar kwaliteit; 


Onze klanten bevestigen de voordelen. We hebben klanten die graag hun ervaringen delen. Neem contact op en we geven u een paar namen en telefoonnummers.   Beter voor de huid Sommige van onze klanten hebben huidproblemen, zoals winterhanden, eczeem, jeuk en psoriasis. Deze mensen hebben allemaal binnen enkele weken na de aanschaf van een ontharder verbeteringen gemerkt. Sommige mensen zijn helemaal van hun klachten af, bij anderen trad een aanzienlijke verlichting van de klachten op. Water kan kalk tot een bepaalde hoeveelheid helemaal oplossen. Op enkele gemeenten na, heeft het leidingwater in Nederland twee tot vier keer méér kalk in het water dan die oplosbare hoeveelheid. Deze kalk zie je niet, maar is in vaste vorm (kleine korreltjes) aanwezig in het water. Dit is de kalk die huidproblemen kan veroorzaken of verergeren. Kalk belemmert de natuurlijke bescherming van je huid! De kalkdeeltjes zijn klein genoeg om in huidporiën te geraken. Huidporiën horen huidvetten af te scheiden. Dit is de natuurlijke bescherming van de huid. Door kalk in het water kun je een drogere huid hebben dan zonder, omdat de huidvetten hun werk niet kunnen doen.     

Besparingen
Dankzij kalkvrij water kunt u 50 tot 75% besparen op schoonmaakmiddelen en dat kunnen we aantonen. Uit onderzoek van het CBS is gebleken dat als u €100,- per week aan boodschappen uitgeeft, daar gemiddeld €15,- aan schoonmaakmiddelen e.d. bijzit. Een besparing van 75% is dan €11,25 per week, dus meer dan €500,- per jaar. Een waterontharder verdient zijn aanschafprijs dus echt terug.   

Kalkaanslag kost geld!
Kalkaanslag vermindert drastisch de levensduur van alle installaties en apparaten die gebruik maken van water, wat veel extra kosten veroorzaakt. Daarnaast doet kalkaanslag het energieverbruik aanzienlijk stijgen. In cv-ketels, wasmachines, waterkokers e.d. fungeert de kalkafzetting als een isolatielaag rond het verwarmingselement. Om het water alsnog te verwarmen is veel meer energie nodig. Dit betekent een onnodig hoge gas- en elektriciteitsrekening.

Ploegmakers Aquaservice

Uw allround partner in alles wat met water heeft te maken.
Specialist in HDPE vijverbouw, en leverancier van pvc,leidingen,cv-materialen

CONTACT:
Landbouwlaan 20
5351 LA Berghem
Telefoon: 0412 401 513

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.